Online geld verdienen (betrouwbaar & zonder investering)

22 augustus 2020

Wil je graag online geld verdienen? Dan je zeker niet de enige. Vooral veel jongeren hebben de ambitie om hun inkomen via het internet te genereren. Heel vreemd is dat natuurlijk ook niet: het geeft je veel vrijheid en je bent niet locatie-afhankelijk. Je kunt in principe dus op Ibiza zitten en vanuit deze badplaats je geld verdienen. Ook Thailand of Vietnam zijn goede opties om zo maar een aantal voorbeelden te noemen. Wil je graag online geld verdienen op een betrouwbare manier? En wil je hier niet al te veel geld in investeren of het liefst helemaal zonder investering? Lees dan gerust dit artikel. Je leest hier over verschillende methodes hoe ook jij online geld kunt verdienen.

Waarom online geld verdienen?

Waarom online geld verdienen? De reden is eigenlijk erg simpel. Je kunt locatieonafhankelijk werken en je kunt er ook nog eens flink aan verdienen. Er zijn prominente figuren die met gemak tienduizenden euro’s per maand binnen harken. Online geld verdienen biedt daarmee ontzettend veel mogelijkheden. Ben jij er klaar mee om voor een baas te werken en wil je graag altijd op reis zijn? Dan moet je dit artikel echt eens lezen.

Online geld verdienen kan soms al zonder investering. Er zijn meerdere betrouwbare manieren waar je uit kunt kiezen. Wel moet je er hard voor werken. Het is immers geen ‘get rich quick’ methode. Je zult er eerst veel tijd in moeten investeren alvorens dit een goed project wordt.

Probeer daarom van tevoren te bedenken hoeveel tijd je ergens in wilt steken. Als je weinig tijd hebt, of er weinig tijd voor wilt vrijmaken, is online geld verdienen misschien wel helemaal niets voor jou.

Is online geld verdienen eenvoudig?

Online geld verdienen: dat is niet altijd even eenvoudig. Je zult er in eerste instantie veel tijd en moeite in moeten steken. Je moet er dus ook echt voor willen gaan. Helaas kan je niet eventjes een projectje starten en vervolgens duizenden euro’s mee verdienen. Het is daarom ook raadzaam om altijd te beginnen met één project. Je kunt beter expert worden op het gebied van één website dan dat je talloze verschillende methodes uitkiest.

Soms komen er ook tegenslagen. Je zult dus niet in een keer een rechte weg bewandelen, maar er zitten soms wat kronkels in zullen we maar zeggen. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome. Als je er maar genoeg tijd insteekt zal het jou ongetwijfeld gaan lukken.

Online geld verdienen: hoeveel tijd moet ik erin steken?

Als je online geld wilt verdienen zal je hier wel tijd in moeten steken. Immers komt het niet allemaal zomaar aanwaaien. Hoeveel tijd je er precies in moeten steken is afhankelijk van de methode die je kiest. Ook de hoeveelheid research die je ergens instopt speelt hierbij een belangrijke rol. Je kan er soms ook voor kiezen om een cursus te kopen. In verschillende video’s word je dan uitgelegd hoe je een succesvolle business kunt starten. Ook krijg je hierbij vaak een business call van een coach. Je kunt dan vragen stellen aan een expert. Dat kan nogal wat tijd schelen. Hieronder raden we ook enkele cursussen aan. Het is aan jou om te bepalen of je wel of geen cursus afneemt.

online geld verdienen geduld
Online geld verdienen is een kwestie van geduld en doorzettingsvermogen

Online geld verdienen: let op de valkuilen

Wil je graag online geld verdienen? Let dan wel op valkuilen. Soms willen mensen namelijk overal tegelijkertijd mee bezig zijn. Een valkuil is dat je direct aan meerdere projecten start. Je kunt je beter specialiseren in een methode en eventueel later een andere methode erbij proberen. Maak eerst van het ene project een succes voordat je doorgaat naar het volgende project.

Daarnaast is een valkuil dat je het project uitstelt. Uitstellen is nooit goed: ga ermee aan de slag. Doe je research en begin gewoon. Je kunt beter vandaag beginnen dan morgen. Misschien kan je vandaag al wel online geld verdienen. Immers is dat het uiteindelijk doel, toch?

Hoe kan ik online geld verdienen?

Wil je graag online geld verdienen? Dan kan je kiezen uit meerdere methodes. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een relatief goedkope methode, dus zonder investering, maar je kunt ook kiezen voor manieren waarbij je wel moet investeren. Soms heb je een startbudget van zo’n 500 euro nodig, maar soms kom je al heel ver met enkele tientjes. Hieronder volgt een overzicht met populaire methodes.

Affiliate marketing

Wil je graag online geld verdienen zonder investering? Dan kan je kiezen voor affiliate marketing. Via deze methode promoot jij artikelen (of diensten) van andere webshops of websites. Als een bezoeker via de link op jouw website naar een partnerwebsite gaat, en daar iets koopt, krijg jij een commissie. Je kunt dit vanaf iedere locatie doen en je hebt hier alleen maar een eigen website en content voor nodig. Zo kan je bijvoorbeeld een website maken waar je reviews schrijft over camera’s. Vervolgens plaats je links naar webshops waar je dit kunt kopen, zoals bijvoorbeeld bol.com of Coolblue.

Wil je graag een eigen affiliate marketing website starten? Dan heb je een hostingpakket nodig. Je hebt speciale WordPress-pakketten waarbij WordPress automatisch voor jou wordt geïnstalleerd. Vervolgens hoef je alleen nog maar een thema te installeren en de content te plaatsen.

Wil je graag een website die hoog staat in de zoekresultaten? De SEO cursus van de IMU is een aanrader. Ook de Affiliate Marketing Revolutie cursus staat goed aangeschreven.

Affiliates inzetten

Je kunt natuurlijk ook je eigen webshop of website starten. Je kunt dan zelf affiliates inzetten. Jouw website wordt dan gepromote door anderen. Komt er iemand via hun link naar jouw website en wordt er iets verkocht op jouw website? Dan betaal jij hen een commissie. Dat is natuurlijk interessant als jij producten verkoopt met een hoge marge. Stel je voor: jij hebt 30% marge en je geeft je affiliates 4% commissie. Dan blijft er nog genoeg voor jou over.

Er zijn meerdere affiliate-netwerken waar je je voor kunt aanmelden. Zo kan je onder andere kiezen voor Tradetracker, Daisycon of Paypro.

Dropshipping

Tegenwoordig is dropshipping erg populair. Het voordeel hiervan is, is dat je zelf geen producten hoeft in te kopen. Je hebt dus een relatief lage investering. Je begint je eigen webshop, plaatst je producten erop en je bent klaar om te verkopen. Jouw website promoten kan via verschillende methodes. Zo kan je bijvoorbeeld advertenties aanmaken op social media, maar je kunt ook weer affiliates inzetten voor de promotie van jouw artikelen.

Wil je graag meer weten over dropshipping? Eventueel kan je de gratis Dropshipping Gids van de IMU downloaden. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf een succesvolle dropshipping business opzet. Je leert niet alleen hoe je een webshop bouwt, maar ook leer je hoe je kunt adverteren op social media.

Tegenwoordig is er wel veel gedoe over dropshipping via AliExpress. Daarom behoeft het de voorkeur om leveranciers te zoeken in Nederland of binnen Europa. Je hebt dan ook nog een snellere levertijden en consumenten voelen zich niet bedonderd dat zij het product zelf hadden kunnen bestellen op AliExpress. Uiteraard wil je een business starten voor de lange termijn. Daarom zijn positieve reviews belangrijk. Dropshipping via AliExpress zal niet zorgen voor positieve reviews over het algemeen.

Een cursus maken

Je kunt natuurlijk ook zelf een cursus maken. Mensen kunnen dan toegang krijgen tot jouw cursus voor een bepaald bedrag. Heb jij veel expertise in een bepaald onderwerp? Dan kan je hier content over maken. Wel is het raadzaam om eerst te kijken of er al soortgelijke cursussen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld al bol.comcursussen, dropship-cursussen of social media marketing agency cursussen. Je kunt hier natuurlijk mee concurreren, maar je kunt ook iets unieks bedenken. Door middel van jouw cursus kunnen anderen dan ook weer online geld verdienen. Zo verdien je er allebei aan.

Om jouw cursus aan te prijzen kan je gebruikmaken van de Plug & Play Software van de IMU. Ook hier zit affiliate software bij waardoor je jouw cursus gemakkelijk kunt laten promoten door affiliates.

Content maken op YouTube

Wil je graag content maken op YouTube? Als je voldoende views krijgt op het platform kan je flink geld verdienen. Zo kan je geld verdienen via de advertenties op YouTube, maar ook kan je sponsordeals aangaan. Je kunt bijvoorbeeld ook producten promoten van anderen of je kunt een andere samenwerking aangaan met bedrijven.

Influencers worden vaak ingezet als marketingkanaal door bedrijven. De meeste influencers hebben immers een specifieke doelgroep. Als er een nieuwe game-pc uitkomt worden gamekanalen bijvoorbeeld gevraagd om het product te promoten. Uiteraard in ruil voor een vast bedrag of een commissie per verkoop.

In feite is dit ook online geld verdienen: je filmt het, bewerkt het en uploadt het naar YouTube. Vervolgens zullen de views jou geld opleveren. Dit kan vanuit Nederland, maar ook vanuit een ander land.

Abonnementen verkopen

Als je wilt kan je ook abonnementen verkopen. Meer dan voldoende bedrijven doen dit al, zoals bijvoorbeeld Swapfiets of Swapmac. Bij Swapfiets kan je maandelijks een fiets huren, terwijl je bij Swapmac maandelijks een MacBook kunt huren. Voor een vast bedrag heb je een bepaald product.

Je kunt natuurlijk ook producten verhuren en een maandelijks bedrag vragen. Als alternatief kan je ook diensten aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld WordPress-updates aanbieden of je kunt abonnementen voor bedrijvengidsen verkopen. Er zijn talloze abonnementsvormen waar je aan kunt denken. Uiteraard moet het wel echt waarde toevoegen voor de consument of voor het bedrijf. Als jij een uniek idee hebt kan je flink online geld verdienen. Brainstormen maar…

Verkopen via bol.com

Als je wilt kan je ook verkopen via bol.com. Je koopt dan een bepaald product in en zet dit product op bol.com. Vervolgens zorgt bol.com ervoor dat jouw product verkocht wordt. De gigantische webshop heeft immers ontzettend veel bezoekers en daarmee worden marketingactiviteiten voor jou uit handen genomen. Je kunt de producten zelfs laten versturen door bol.com. Daarmee is het online geld verdienen een feit: immers hoef je zelf geen producten in te pakken. Het kan dus vanaf elke willekeurige locatie.

Start je eigen social media marketing agency (SMMA)

Ben jij fan van social media en wil jij graag bedrijven helpen met hun social media campagnes? Dan kan je een social media marketing agency (SMMA) starten. Je verkoopt hierbij abonnementen aan bedrijven. Voor een vaste maandelijkse fee zorg jij ervoor dat hun campagnes rendabel zijn.

Tip: kies voor een project voor de langere termijn

Wil je graag online geld verdienen? Zorg er dan voor dat je kiest voor een rendabel project dat werkt voor de langere termijn. Wil je graag dropshippen via AliExpress? Dan kies je voor een project dat vooral geld oplevert op de korte termijn. Het doet je bedrijfsnaam echter geen eer aan en het kan zorgen voor veel negatieve recensies omtrent jouw persoon.

Kies daarom altijd voor projecten die gunstig zijn voor de langere termijn. Wil je een succesvolle affiliate marketing website beginnen boordevol content dat goed in de Google-resultaten blijft staan? Doen! Wil je graag een webshop starten met kwalitatieve producten die lang in trek blijven? Ook dat is een leuk idee. Focus je op de lange termijn. Dat is een belangrijk advies vanuit onze kant.

Deel dit artikel met anderen

Vind jij dit ook een inspirerend artikel en wil jij ook graag online geld verdienen? Deel dit artikel dan gerust met vrienden en gelijkgestelden die ook graag hun inkomsten willen halen uit onlineactiviteiten. Als je met iemand kunt sparren over online geld verdienen en een passief inkomen genereren dan is dat verstandig.