Passief inkomen genereren

22 augustus 2020

Wil je graag passief inkomen genereren? Dan ben je zeker niet de enige. Ook zijn er meer dan voldoende mensen die dit kunstje al onder de knie hebben. Zij kunnen lekker achteruit zitten en het geld stroomt wel binnen. Je kunt dus altijd op vakantie zijn zonder dat je maar een slag werk hoeft te doen. Natuurlijk moet je daar wel eerst hard voor werken: dat komt immers niet zomaar. Hoe kan je nu passief inkomen genereren? In dit artikel vertellen we jou over diverse methodes. Je kunt zelf een van de methodes kiezen die bij je past. Het advies is om te beginnen met een project en je hier volledig op te focussen. Op die manier voorkom je dat je overal maar een beetje goed in wordt en mogelijk helemaal geen geld gaat verdienen.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen genereren: veel mensen dromen ervan. Wat is het nu precies? Het houdt in dat dit geen directe relatie heeft met tijd. Als je voor een werkgever werkt krijg je een bepaald uurloon voor een uur dat je werkt. Bij een passief inkomen werkt het anders: je stopt eerst ergens veel energie en tijd in en verdient er vervolgens goed geld aan. Er zijn talloze manieren waar je uit kunt kiezen. Meestal kan je dit ook nog eens verdienen vanaf je laptop.

Soms zal je echter ergens mee beginnen om erachter te komen dat het project toch niet werkt. Misschien was je idee toch niet zo goed als je dacht of heb je het niet helemaal goed uitgevoerd. In feite werkt het net zoals aandelen: ook dan weet je niet of je deze met winst kan verkopen. Als je echter kiest voor een van de onderstaande methodes ben je voornamelijk tijd kwijt en dus niet zozeer geld. Dat scheelt dan weer.

Is passief inkomen genereren belangrijk?

Is passief inkomen genereren belangrijk? Wat ons betreft wel. Als je maar een type inkomen hebt ben je namelijk erg kwetsbaar. Ook wanneer je je werk niet leuk vindt en je wilt eigenlijk wel ontslag nemen is het natuurlijk wel prettig dat je ergens anders inkomen uithaalt. Je bent dus meer financieel vrij met een extra inkomen.

Het liefst wil je natuurlijk dat je gehele inkomen bestaat uit passieve inkomsten. Een tweede baan klinkt veel minder aantrekkelijk: het is hard werken en je bent altijd maar van huis. Een passief inkomen genereren klinkt dan veel aantrekkelijker. Wat kan je nu precies doen? Daarover vertellen we jou graag meer in dit artikel.

Passief inkomen genereren: hoeveel tijd moet ik erin steken?

Wil je graag een passief inkomen genereren? Dan zal je hier wel de nodige uren in moeten steken. Immers komt dan niet vanzelf. Je moet het ook niet onderschatten: als je denkt dat je aan een aantal uurtjes genoeg hebt zit je fout. Anders zou iedereen het immers wel doen.

Het kan soms jaren duren, maar soms duurt het ook slechts enkele dagen. Dat is namelijk afhankelijk van datgene wat jij gaat doen. Je wilt natuurlijk je tijd zo efficiënt mogelijk investeren en daarom lees jij ook dit blogartikel. Wij vertellen jou graag hoe je je tijd zo efficiënt mogelijk investeert totdat je het uiteindelijke doel behaalt: een passief inkomen genereren.

Een passief inkomen opbouwen vergt de nodige inspanning en geduld.

Hoe kan ik een passief inkomen genereren?

Er zijn natuurlijk verschillende methodes hoe je een passief inkomen kunt genereren. In het onderstaande overzicht lees je over verschillende methodes. Soms kan je hiervoor een cursus aanschaffen. Via een versnelde manier kan je dan leren over de methode waardoor je sneller een passief inkomen kunt genereren.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een onwijs populaire methode om een passief inkomen te genereren. Je hebt hier namelijk weinig budget voor nodig, maar over het algemeen zal je er wel veel tijd in moeten steken. Als je affiliate toepast op je website maak je reclame voor een andere website. Vaak is dat een webshop. Als jouw bezoeker via de link op jouw website naar de andere website gaat, en hier iets aanschaft, krijg jij een commissie. Vaak is dat een percentage van de verkoopprijs (exclusief btw). Je kunt bijvoorbeeld reviews schrijven over wasmachines en doorlinken naar bol.com of Coolblue. Beide grootmachten hebben affiliate programma’s waar je gebruik van kunt maken.

De kosten waar je rekening mee moet houden zijn: een hostingpakket voor een website en de eventuele kosten voor het bouwen van een website. Een blog kan je echter tegenwoordig vrij eenvoudig zelf maken. Je kunt simpelweg een WordPress pakket afnemen bij bijvoorbeeld iXL Hosting en je eigen thema uploaden.

Tip: Wil je alles leren over affiliate marketing en ook een passief inkomen van duizenden euro’s per maand gaan verdienen? Check dan deze cursus. Jacko Meijaard van Internetsuccesgids.nl legt je in verschillende video’s uit hoe het allemaal werkt.

Wil je ervoor zorgen dat jouw website veel bezoekers trekt in Google? Dan kan je een SEO cursus overwegen.

Verkopen via bol.com

Ben je bereid om te investeren in een product waarvan jij denkt dat dit verkoopt? Dan kan je verkopen via bol.com. Een van de grootste Nederlandse webshops biedt namelijk een platform voor ondernemers aan om nieuwe producten op te verkopen. Het aanbod op bol.com is enorm dus het kan lastig zijn om jouw producten hoog in de zoekresultaten van bol.com te krijgen. Als je dat echter lukt zullen veel mensen jouw product zien. Zij hebben dan de mogelijkheid om dit te bestellen.

Als je wilt kan je de producten zelfs door bol.com laten versturen. Dat heeft als voordeel dat jij er helemaal geen werk meer van hebt. Als jij dus met je drankje op Ibiza zit worden de producten voor jou ingepakt en verstuurd. Het enige wat jij nog hoeft af te handelen zijn de retourtjes. En uiteraard zal jij af en toe nieuwe voorraad moeten aanleveren bij bol.com.

Een prachtige manier om passief inkomen te generen dus. Uiteraard betaal je wel een percentage aan bol.com. Wil je hier graag meer over weten? De Bol Masterclass cursus van Jia Ruan kan handig zijn. Je leert hier onder andere hoe je winstgevende producten kunt vinden en hoe je dit kunt verkopen via bol.com.

Maak video’s op YouTube

Vind jij het leuk om video’s te maken? YouTube is dan jouw platform. Er zijn tegenwoordig zoveel influencers in Nederland en daar kunnen er ook niet genoeg van zijn. Je kunt bijvoorbeeld video’s maken over games, maar ook over beauty of jouw eigen leven. Talloze influencers rijden inmiddels in dikke auto’s en filmen de hele dag maar over hun eigen leven. Zij worden gevraagd om andere producten te promoten en hebben het bijzonder druk.

In het begin is het natuurlijk lastig: je zult naam voor jezelf moeten maken. De video’s die je echter hebt geüpload staan lekker online en blijven ook online staan. Als mensen jouw oude video’s bekijken kan je hier nog steeds aan verdienen. Het verdienmodel werkt via AdSense voor je video’s, maar uiteraard zijn er ook nog andere deals waar je van kunt profiteren. Zo kan je bijvoorbeeld ook sponsordeals aangaan of kan je andermans producten verkopen. Voor laatstgenoemde kan je een vast bedrag vragen of een commissie per verkoop via een affiliate link.

Maak je eigen cursus

Wil je graag passief inkomen genereren? Als jijzelf een leuke cursus maakt door middel van video’s kan je deze online zetten. Iedereen die jouw cursus koopt krijgt vervolgens toegang tot deze cursus. Bepaalde cursussen bestaan natuurlijk al. Zo kan je bijvoorbeeld al een cursus afnemen om een SMMA bureau te beginnen. Ook een affiliate marketing cursus bestaat al. Kijk maar naar zeer succesvolle Jacko Meijaard met zijn Affiliate Marketing Revolutie. Echter is de markt voor cursussen daarmee zeker niet verzadigd. Misschien kan jij bijvoorbeeld een cursus maken over beleggen of over huizen kopen? Of heb jij ergens anders veel expertise in? Dat laten wij graag aan jou over.

Als je je eigen cursus wilt beginnen is het handig als je hiervoor goede software aanschaft. Voor de verkoop van jouw cursus is de Plug & Play van de IMU een goede keuze. Daarmee kan je kant-en-klare betaalpagina’s instellen en heb je de mogelijkheid om affiliate links te maken. Anderen kunnen dan jouw cursus promoten voor een commissie.

Licenties of abonnementen verkopen

Je kunt ook een passief inkomen genereren door licenties of abonnementen te verkopen. Wat is nu precies een licentie- of een abonnementsmodel? Je laat simpelweg klanten per maand, kwartaal, half jaar of jaar betalen voor een dienst of product. Zo kan je bijvoorbeeld een pakket voor WordPress-updates verkopen. Iedere maand zorg jij dan voor de updates van WordPress en in ruil daarvoor krijg jij een vast bedrag per maand. Dat is slechts een idee, maar zo zijn er talloze ideeën.

Je kunt bijvoorbeeld ook een product verkopen. Iedere maand zijn heren weer nieuwe scheermesjes nodig. Zorg jij ervoor dat zij die iedere maand op de mat krijgen? Katching, dan heb jij een abonnementsmodel te pakken. Onder andere Swapfiets kiest ook voor dit abonnementsmodel. Voor jouw Office-pakket betaal je ook jaarlijks geld. Zo zijn er talloze voorbeelden. Aan jou de taak om je eigen abonnement te bedenken.

Affiliates inzetten om producten of diensten te verkopen

Je kunt natuurlijk zelf affiliate worden en zodoende producten promoten van anderen. Echter heb je ook de mogelijkheid om je eigen webshop te maken. Je koopt dan zelf producten in en verkoopt deze. Als je dan zelf affiliates zoekt die het product voor jou promoten wordt de marketing voor jou gedaan. Je betaalt hen een kleine commissie en je zorgt ervoor dat jezelf genoeg marge overhoudt. De affiliates zijn dan tevreden en jijzelf ook. Als je affiliates inzet zal je merken dat je veel meer sales gaat creëren.

Je eigen dropship-webshop beginnen

Wil je zelf geen voorraad aanschaffen, maar wil je wel graag een webshop starten? Dan kan je er ook voor kiezen om een dropship-webshop te beginnen. Dat houdt in dat de leverancier jouw producten verstuurt. Op jouw website worden de producten echter afgerekend. De consument denkt dan dat jij de producten verstuurt.

Wel is het belangrijk om hier iets bij op te merken: veel dropship-websites kiezen ervoor om producten te versturen vanuit AliExpress. In feite is dit een consumentenwebsite waar consumenten zelf ook kunnen bestellen. Ook heb je te maken met lange levertijden: soms duurt dit wel twee maanden als gevolg van het coronavirus. Je kunt daarom beter werken met Nederlandse of Europese leveranciers óf je kunt kiezen voor agents. Agents uit China vragen een provisie per sale, maar zorgen er ook voor dat jouw producten sneller in Nederland zijn. De levertijd kan zodoende verkort worden van (soms wel) twee maanden naar 9-12 werkdagen. Dat is alsnog lang, dus het blijft nogal een tricky business. Nederlandse of Europese leveranciers zijn daarom veel aantrekkelijker om mee te werken.

Wil je hier graag meer over weten? Je kunt kiezen voor een gratis dropshopping gids van IMU. Zij leggen je stap voor stap uit hoe je een succesvolle Dropship-business kunt starten.

Let op de valkuilen

Je weet nu hoe je een passief inkomen kunt genereren. Er zijn verschillende methodes waar je uit kunt kiezen, maar het is belangrijk dat je let op de valkuilen. Die zijn er immers altijd. Houd rekening met de onderstaande valkuilen en zorg ervoor dat jij deze fouten niet maakt.

Je kiest voor meerdere methodes

Wil je graag je eigen cursus maken, een affiliate website beginnen en lijkt jou dropshipping én verkopen via bol.com ook wel iets? Dan kies je voor veel te veel methodes. Je kunt je beter specialiseren in een variant dan dat je van alles iets kunt. Kies daarom een methode en steek daar je tijd in. Denk hier van tevoren dus goed over na.

Je stelt het te lang uit

Wil je graag een passief inkomen genereren? Zorg er dan voor dat je dit niet uitstelt. Kies de methode die het beste bij jou past en verdiep je hierin. Je hoeft er immers geen diploma voor te hebben, dus begin gerust. Wil je niet investeren in een cursus? Raadpleeg dan het internet en kijk filmpjes op YouTube.

Vind jij dit een interessant artikel en wil jij ook graag passief inkomen genereren? Dan kan je dit artikel delen op social media met vrienden, familie en gelijkgestemden die ook graag online geld willen verdienen.