Geld verdienen met affiliate marketing

17 september 2019

Affiliate marketing. Het begrip wordt steeds vaker genoemd. Verscheidene digital nomads leven op een ruime afstand van Nederland en worden slapend rijk. Hoe kunt u nou óók geld verdienen met affiliate marketing? En hoe maakt u daar nu écht een succes van? Met de juiste strategie, de juiste inzet én het geduld kan het u ook lukken. Wilt u ook geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan onze tips of ga direct zelf aan de slag met de best gewaardeerde cursus om de fijne kneepjes te leren.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing wil simpelweg zeggen dat u andermans producten promoot (van de adverteerder). Per verkocht product of per lead krijgt u (de affiliate) een vergoeding. Een derde partij, het affiliateprogramma, houdt dit allemaal bij aan de hand van cookies. Ook zij ontvangen per sale of lead een klein percentage.

Met dit digitale boek leert u hoe u direct uw eigen online business opzet.

De vergoedingen kunnen flink uiteenlopen. Zo is er vaak een hoge vergoeding voor kleding, maar is een veel lagere vergoeding op elektronica. Immers is de marge op kleding veel hoger, maar is dit vaak ook goedkoper. Er zijn talloze mogelijkheden waar u uit kunt kiezen, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de concurrentie. Wilt u geld verdienen met affiliate marketing? Dan mag een goede concurrentenanalyse niet ontbreken.

Psst.. Interesse in een eigen affiliate webshop? Neem contact op!

De voordelen

Geld verdienen met affiliate marketing kent meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is dat u zelf geen voorraad heeft. De echte webshop verstuurt de producten immers voor u. Ook heeft u geen ‘gedoe’ over het retourneren van producten. Immers wordt dat ook geregeld via de webshop. Ook de klantenservice en alle andere randzaken worden geregeld via de webwinkel. U leidt de klant in feite alleen maar naar de website. Een groot voordeel daarvan is natuurlijk dat u dit werk overal ter wereld kunt doen. Veel succesvolle affiliate marketeers wonen inmiddels in het buitenland, waar het leven goedkoper is én waar de zon altijd schijnt. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Geld verdienen met affiliate marketing: hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. U leidt de klant naar de website van de aanbieder. Als deze hier een product koopt, ontvangt u een commissiebedrag. Dat bedrag wordt geregistreerd en verzameld door het affiliateprogramma. Zij houden het bedrag vast, totdat de verkoop in zijn geheel is goedgekeurd. Immers kunnen consumenten het product ook terugsturen, waardoor u het bedrag niet direct krijgt. Bovendien geldt er vaak een uitbetalingsdrempel. De meeste affiliate partijen betalen pas uit bij 25 euro of meer.

De mogelijkheden

Wilt u graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan kunt u producten op verschillende manieren promoten. U kunt bijvoorbeeld uw eigen website maken, u kunt kiezen voor e-mailmarketing of u kunt promoten via social media.

Geld verdienen met WordPress website

Geld verdienen met affiliate marketing: een WordPress website is wellicht wel de meest voor de hand liggende optie. Het wordt steeds gemakkelijker om zelf een website op te zetten en deze te onderhouden. Uiteraard kunnen wij u daar ook mee helpen. Als uw website goed vindbaar is in de zoekmachines, komen er ook veel bezoekers op de website. Met behulp van links en banners kunt u dit verkeer dan doorsturen naar de webshop die u promoot. Zodra bezoekers hier een bestelling plaatsen, ontvangt u daarvoor een vergoeding.

Echter is het lastig om een website ‘goed vindbaar’ te maken. Immers bestaan er al talloze andere websites, die geld verdienen met affiliate marketing, die óók al goed gevonden worden. Daarom zijn SEO optimalisatie  en linkbuilding belangrijke begrippen als u aan de slag gaat met een eigen WordPress website. Daar vertellen wij verderop in dit artikel (kopje ‘Websiteadvies’) meer over.

Geld verdienen met e-mailmarketing

Er zijn ook verscheidene partijen die hun geld verdienen met behulp van e-mailmarketing. Echter zult u wel eerst e-mailadressen moeten verzamelen. De mensen die zich inschrijven voor uw nieuwsbrief zullen deze inschrijving bovendien ook nog moeten bevestigen via hun eigen e-mailadres. Met de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is e-mailmarketing lastiger geworden. Onmogelijk is het natuurlijk niet, maar een WordPress website is gemakkelijker voor iemand die hier nog maar net mee begint. Bovendien accepteert niet iedere adverteerder e-mailmarketing.

Geld verdienen via social media

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om te promoten via social media. Ontzettend veel mensen maken gebruik van Facebook. Wereldwijd zijn er namelijk 1,66 miljard gebruikers. Ook steeds meer consumenten hebben een Instagram-account. Verder is Snapchat ook razend populair geworden (vooral onder jongeren). Het zijn natuurlijk ook mogelijkheden die u kunt overwegen. Beschikt u bijvoorbeeld over een populaire Facebook- of Instagram-pagina? Dan liggen hier eventueel ook nog mogelijkheden.

geld verdienen via social media

Ons advies

Wilt u graag geld verdienen met affiliate marketing én start u pas net? Dan raden wij een WordPress website aan. Een dergelijke website is relatief gemakkelijk te maken en wordt in de regel sneller geaccepteerd door adverteerders. Immers heeft u wel eerst goedkeuring nodig van de adverteerder, voordat u hen kunt promoten. Zonder goedkeuring, ontvangt u geen commissie.

Geld verdienen met affiliate marketing: websiteadvies

Geld verdienen met affiliate marketing? Dan is, zoals gezegd, een WordPress website de beste keuze. Als u eenmaal een kwalitatieve site hebt, kunt u dit altijd nog uitbreiden met e-mailmarketing en social media. Immers kunt u via uw website ook inschrijvers verwerven. Daardoor wordt het verzamelen van e-mailadressen ook weer gemakkelijker. Ook kunt u social media kanalen koppelen, waardoor u weer meer verkeer naar uw site kunt brengen.

Een goede structuur

Het is belangrijk dat uw website beschikt over een goede structuur. De site moet niet alleen gemakkelijk te begrijpen zijn voor uw bezoeker, maar ook de zoekmachines moeten er iets van kunnen maken. Zorg daarom voor een duidelijke navigatiestructuur. Zorg voor interne links die uw website versterken. Het is belangrijk dat uw bezoekers zoveel mogelijk doorklikken op uw site. Dat wordt gewaardeerd door de zoekmachine, omdat u daarmee interessante content biedt, waardoor u ook weer hoger geplaatst wordt in de zoekresultaten. Geld verdienen met affiliate marketing kan al veel gemakkelijker worden met behulp van een kwalitatieve website.

Uw website goed vindbaar

Als u veel inkomsten wilt genereren is het ook belangrijk dat u voldoende bezoekers op uw website krijgt. Daarom is het dus belangrijk dat deze goed vindbaar is. Een goed vindbare website is echter geen gemakkelijke taak. Dat vergt veel inzet én geduld. Met behulp van goede content kunt u al stappen in de goede richting zetten. Echter is de structuur en techniek van uw website minstens zo belangrijk. Om die reden is het dus ook belangrijk om een expert te raadplegen. Immers, u kunt het beter in een keer goed hebben zodat het direct iets oplevert.

Linkbuilding

Wilt u graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan mag een goede website niet ontbreken. De eerdergenoemde SEO-teksten zijn belangrijk, maar ook is het belangrijk dat andere websites uw website interessant vinden. Als u links vanaf andere websites naar uw website krijgt, betekent dit in feite dat uw content gewaardeerd wordt. Dit noemt men ook wel linkbuilding. Hoe meer links u van kwalitatieve websites krijgt, hoe hoger u in de zoekresultaten terechtkomt. Uiteraard kunnen wij u helpen met linkbuilding. Wij beschikken namelijk over een enorm netwerk. Op een natuurlijke wijze kunnen wij ervoor zorgen dat u voldoende links naar uw website krijgt.

linkbuilding en seo

Blijf up-to-date

Bovendien is het belangrijk dat u uw website up-to-date houdt. Zijn er weer nieuwe items bij een webshop die u promoot? Update uw productenlijst én schrijf bij voorkeur artikelen over dit product. Deze nieuwsartikelen kunnen weer geïndexeerd worden door de zoekmachines, waardoor uw site weer beter gevonden wordt. Ook hier kunt u weer interne linkbuilding toepassen, waardoor u w pagina’s beter gevonden worden. Zo zijn er talloze mogelijkheden als u uw website goed in elkaar zet of laat zetten. Geld verdienen met affiliate marketing vereist wel enige geduld, maar u als eenmaal goed gevonden wordt pakt niemand dat meer van u af.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Er zijn ontzettend veel affiliate-partijen waar u uit kunt kiezen. Enkele van de onderstaande partijen zijn alleen in Nederland actief, terwijl er ook een aantal internationale spelers zijn. Ook de populaire webshop Bol.com heeft haar eigen partnerprogramma opgericht.

Daisycon

Daisycon is een partij in Nederland die inmiddels uitgegroeid is tot een van de grootste netwerken. Het bedrijf staat vooral bekend om haar ideale vergelijkers. Veel energiebedrijven en telefoonmaatschappijen zijn dan ook aangesloten bij dit bedrijf. Vaak kunt u veel geld verdienen met affiliate marketing door consumenten over te laten stappen naar een nieuwe energieleverancier. De consument zelf profiteert bovendien ook nog eens van een flinke welkomstkorting! Verder heeft bedrijf natuurlijk ook verscheidene andere mogelijkheden. Zo kunt u ook tekstlinks en banners plaatsen van bepaalde webshops. Daisycon is zeker een erg complete adverteerder en onze favoriet.

Aanmelden bij Daisycon (opent in een nieuw venster)

Het is hier zelfs mogelijk om uitbetaald te worden in Bitcoin. Wilt u meer weten over geld verdienen met crypto? Lees dan ons recente artikel.

Tradetracker

Tradetracker is een van de grootste affiliatepartijen in Nederland. De aanbieder heeft handige software ontwikkeld waar u veel informatie uit kunt halen. De dashboards zijn gemakkelijk uit te breiden en beschikken over uitgebreide statistieken. Ook heeft u real-time inzichten over de rapporten. Is er een minuutje geleden een klik geweest op uw website? Dan ziet u het direct! Ook conversiepad tracking behoort tot de mogelijkheden. Verscheidene toonaangevende merken zijn aangemeld bij het programma, waaronder G-Star RAW, Allianz, AliExpress, Lebara Mobile, Disneyland Parijs, Trivago, Orange, TUI en Emirates. Het bedrijf is actief in maar liefst 23 landen, verdeeld over 4 continenten, met 20 kantoren. Op moment van schrijven heeft het bedrijf 159 medewerkers.

Aanmelden bij TradeTracker (opent in een nieuw venster)

Paypro

Een ander populair netwerk is Paypro. Ze bestaan ook als betaaldienst, maar zijn voornamelijk bekend als affiliate netwerk. Het is heel eenvoudig om producten via Paypro affiliate links aan te bieden op uw eigen website en hier commissie over te ontvangen. Neem gerust een kijkje.

> Aanmelden bij Paypro (opent in een nieuw venster)

Awin (eerder bekend als Zanox)

Awin, bij veel mensen wellicht nog bekend onder de naam ‘Zanox’, is een Duitse affiliatepartij. Het bedrijf heeft ruim 900 medewerkers en is daarmee ook een flinke partij. Het netwerk heeft ruim 13.000 adverteerders en meer dan 100.000 actieve publishers. Er zijn verscheidene A-merken aangesloten bij Awin, waaronder T-Mobile, Fashionchick, Sanoma, Centraal Beheer en de Vergelijkgroep.

> Aanmelden bij Awin (opent in een nieuw venster)

Tradedoubler

Tradedoubler is een internationaal bedrijf en is actief in meer dan 83 landen. Het bedrijf promoot ruim 2.000 merken, waaronder Philips, Microsoft, ING, Puma, Mediamarkt, Sixt, Rentelcars en Groupon. Ook dit bedrijf heeft daarmee een aantal flinke bedrijven in haar portfolio. Inmiddels is het bedrijf ook aan het uitbreiden op de Aziatische markt. Naar verwachting zullen er daarom ook nog een flink aantal adverteerders bijkomen. Heeft u internationale ambities? Dan kan dit zeker een goede keuze zijn.

> Aanmelden bij Tradedoubler (opent in een nieuw venster)

Bol.com

Bol.com is een webshop die werd opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor is echter gevestigd in Nederland. Met ruim 1.000 medewerkers is het een grote speler op de Nederlandse markt. Gezien het bedrijf zo groot is, heeft het bedrijf ervoor gekozen om een eigen partnerprogramma op te richten. Dit partnerprogramma is verrassend goed. Daar waar de bovenstaande affiliate partijen vaak iets later uitbetalen, betaalt Bol.com erg snel uit. Zij hebben een retourtermijn van slechts 14 dagen op alle producten, waardoor een sale snel goedgekeurd kan worden. Op de eerste dag van de maand ontvangt u een creditfactuur met de inkomsten die u verdiend hebt. De uitbetalingsdrempel bedraagt slechts tien euro!

Aanmelden bij Bol.com (opent in een nieuw venster)

Update: Wilt u alles leren over het succesvol opzetten van een online business via het partnerprogramma van Bol.com? Volg dan de Bol Masterclass en leer alles om ook online succesvol te worden.

Lees onze review van de Bol Masterclass 2.0, deze staat online!

CJ

CJ, eerder bekend als Commission Junction, is een internationale affiliatepartij. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar heeft een aantal internationale kantoren. Ook als Nederlander kunt u zich aanmelden voor dit bedrijf. Wilt u vooral buitenlandse ondernemingen promoten? Dan is dit programma absoluut een aanrader.

> Aanmelden bij CJ (opent in een nieuw venster)

Waar kies ik voor?

Wilt u graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan is het niet per se nodig om een keuze te maken uit een van de programma’s. U kunt zich namelijk ook gerust aanmelden bij meerdere partijen. Echter dient u wel rekening te houden met de verschillende uitbetalingsdrempels. Bij Bol.com is dat slechts tien euro, maar Tradetracker betaalt pas uit bij 25 euro. Ook Awin heeft een hogere uitbetalingsdrempel.

Geld verdienen met affiliate marketing: wij helpen u graag!

Wilt u graag geld verdienen met affiliate marketing, maar weet u nog niet zo goed waar u moet beginnen? Twijfelt u bijvoorbeeld nog tussen een eigen website, social media kanalen of promotie via e-mailmarketing? Dan helpen we u graag verder. Inmiddels hebben wij al talloze succesvolle affiliate websites opgezet én kunnen we u daardoor goed adviseren. Neem gerust contact met ons op via het nummer 085 06 536 44 of stuur ons een bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Vindt u dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met uw collega’s of partners.