SEO cursus: zo word je heer en meester in SEO!

16 augustus 2020

Hoger scoren in Google: voor veel ondernemers is het een droom, maar in de realiteit pakt het helaas bij velen niet uit. Het is immers complex en het is ook echt arbeidsintensief. Misschien ben je al wekenlang bezig geweest zonder resultaat. Gelukkig hoeft dat vanaf nu niet meer. Met behulp van de SEO cursus: Meester in SEO van IMU (Internet Marketing Unie) kan ook jij hoger ranken met jouw website. In dit artikel vertellen we jou meer over deze cursus. Je hoeft geen genie te zijn om hoog te kunnen ranken.

In dit artikel vertellen we meer over de cursus ‘Meester in SEO’ van IMU. Deze SEO cursus is wat ons betreft een goede cursus voor zowel beginners als ervaren marketeers.

De cursus liever direct vrijblijvend bekijken? Surf hier naar de website van IMU.

SEO cursus: hoog ranken in de zoekmachines

Als je een goede SEO cursus goed toepast kan je website beter gevonden worden in de zoekresultaten. De makers achter de cursus Meester in SEO hebben hier zelf veel ervaring in. In de afgelopen jaren hebben zij een passende strategie ontwikkeld: hoe krijg je meer gerichte bezoekers naar je website? Geen hoge kosten voor advertenties dus, maar een website die hoog rankt in de zoekmachines.

De trainingen die de IMU aanbiedt zijn afgenomen door meer dan 20.000 ondernemers. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze cursussen enorm veel waarde bieden. Niet voor niets hebben zoveel ondernemers een dergelijke cursus besteld. Ook de e-books van de IMU zijn al meer dan 70.000 keer gedownload.

Wil jij ook graag hoog ranken in de zoekmachines? Kies dan voor zekerheid en kies voor een goede cursus. Meester in SEO is wat ons betreft een goede keuze en daarom schrijven wij hieronder een uitgebreide review voor jou.

Waarom kiezen voor deze SEO cursus?

Als je op het internet zoekt naar cursussen vind je natuurlijk talloze cursussen waar je uit kunt kiezen. Echter wil je natuurlijk een cursus die écht werkt. Een cursus die gouden bergen beloofd: dat is waarschijnlijk niet de beste keuze.

Maar hoe kan je nu weten welke cursus echt goed is? De IMU heeft in ieder geval goede referenties. Zij ranken namelijk zelf hoog met diverse zoekwoorden in de zoekmachines. Hierbij kan je onder andere denken aan SEO cursus, copywriting tips of SEO trends. Op deze zoekwoorden staat de website van IMU op nummer 1. Daarmee ontvangt hun website dan ook tienduizenden gratis bezoekers per maand.

In totaal hebben zij meer dan 500 top 3 posities in Google. Daarmee zijn de artikelen op hun website erg sterk en hebben zij meer dan voldoende onderzoek gedaan naar de mogelijkheden omtrent SEO. Deze informatie wil men graag met je delen. Dankzij een goed bedachte SEO-structuur is dit nu ook voor jouw website mogelijk.

SEO vs. Adverteren

Misschien zal je nu denken: is een SEO cursus nog steeds de moeite waard? Of kan ik beter kiezen voor een Google Ads of Facebook Advertising cursus? Als je website eenmaal goed in de zoekresultaten staat profiteer je hier flink van: je maakt geen kosten en je ontvangt daarmee gratis bezoekers. Voor advertenties is dat wel anders: via een betaalde klik komt iemand op je website. Vervolgens zal je moeten blijven investeren voor nieuwe bezoekers. Het kost misschien iets meer moeite, maar het is ook veel voordeliger.

Bovenaan in Google: word een autoriteit

Als je bovenaan staat in Google word je gezien als een autoriteit. Goede SEO zorgt er niet alleen voor dat je gratis bezoekers op je website krijgt, maar ook draagt het bij aan je autoriteit en betrouwbaarheid. De eerste organische websites worden vaak gezien als betrouwbare websites. Ook denkt men dat dit vaak de marktleider is. Het kan daarom ook echt lonen om hiermee aan de slag te gaan. Door een SEO cursus te volgen kan je jouw website naar een hoger niveau tillen.

Hoe ziet de SEO cursus eruit?

De SEO cursus is een resultaat van jarenlang hard werken. De IMU weet goed hoe websites goed ranken en hoe websites minder goed ranken. In cases hebben zij gezien hoe websites helemaal verdwijnen uit de zoekresultaten. Verkeerde SEO-technieken waren hiervoor vaak de reden. In het programma tref je de volgende onderdelen aan. Onderdelen die echt werken:

 • SEO strategie: hoe blijf je relevant in de zoekmachines?
 • Google’s algoritme: hoe werkt Google?
 • SEO structuur: hoe kan je jouw website of webshop het beste indelen om zodoende optimaal te scoren in de zoekmachines?
 • Backlinks: hoe werken backlinks en werkt dit nog? Hoe kom je anno vandaag de dag nog aan kwalitatieve backlinks?
 • Keywordonderzoek: weet waar mensen op zoeken. Hoe kom je aan longtail zoekwoorden?
 • Keywordplan: een praktisch stappenplan waarmee je content kunt optimaliseren voor je zoekwoorden. Hoe werkt het?
 • SEO-tools: welke tools heb je nodig voor jouw website en voor die van jouw concurrent?
 • Contentstrategie: hoe voer je een goede contentstrategie uit, ook wanneer je zelf geen woord wilt schrijven?
 • Domeinnamen: tot in hoeverre heeft een domeinnaam nog invloed op SEO? En waar kan je het beste voor kiezen?
 • Video SEO: hoe kan je goed in scoren in Google met behulp van video’s? En op welke manier versterkt dit jouw website?
 • Rich Snippets: recepten, nieuws, video’s, featured snippets en andere vormen van Rich Snippets worden uitgelegd in dit hoofdstuk.
 • Snelheid: hoe belangrijk is snelheid voor SEO en hoe kan je dit verwerken in je eigen website?
 • Technische SEO: welke technische maatregelen kan je doorvoeren om beter gevonden te worden in de zoekmachines?
 • Local SEO: hoe scoor je hoger in de lokale zoekresultaten in de zoekmachines?
 • SEOcial: welke invloed heeft social media op je SEO en hoe kan je hier optimaal van profiteren?
 • Webshop SEO: waar moet je specifiek rekening mee houden in een SEO strategie?
 • Voice search; voice search wordt steeds populairder. Hoe zorg je ervoor dat je ook hiermee goed rankt?
 • Google Rankbrain: dit is Google zijn nieuwe slimme machine. In dit hoofdstuk leer je daar meer over.
 • Toekomst van SEO: toekomstige fases van SEO. Maak je website alvast klaar.

Alle voordelen van de SEO cursus

Als je kiest voor de SEO Cursus van IMU zal je kunnen genieten van meerdere voordelen. Zo heb je namelijk onbeperkt toegang tot alle video’s omtrent dit onderwerp. Deze video’s laten ook praktijkvoorbeelden zien waardoor je ook direct kunt inzien hoe je dit toepast op je eigen website.

Om na te gaan of jouw website aan de SEO-eisen voldoet kan je een SEO-checklist downloaden via deze cursus. Stap voor stap kan je dan controleren of jouw website in orde is. Met behulp van de checklist en de video’s kan je je website al snel laten stijgen in de zoekresultaten. Dit blijft voor de langere termijn zichtbaar en is gericht op resultaat.

SEO hoeft niet langer saai of technisch te zijn. Door daadwerkelijk resultaten te zien wordt het zelfs erg leuk. Je hoeft niet langer te investeren in dure advertenties, maar slechts eenmalig in een alles-in-1 SEO cursus, boordevol bonuscontent.

De cursus is geschikt voor zowel reguliere websites als webshops. Ook als je een 100% nieuwe website hebt, zonder domeinautoriteit, kan je deze methodes toepassen. In elke markt is de cursus toepasbaar: of je nu producten verkoopt of je diensten aanbiedt. Ook wanneer je een fysieke winkel hebt is de cursus een geschikte keuze.

Ben jij niet zo’n ster in het schrijven van teksten of vind je dit simpelweg niet leuk? Dan kan je hier omheen werken via een eenvoudige methode. Ook dat leer je in de cursus. Zodoende doe je alleen de dingen die je zelf leuk vindt.

Uiteraard is de SEO cursus in lijn met de Google-richtlijnen. Je zult dus geen penalty’s krijgen en je website blijft goed zichtbaar in de zoekresultaten.

Van beginner naar expert

Als je ergens aan begint ben je vanzelfsprekend altijd een beginner. Door middel van de SEO cursus kan je als beginner een expert worden. Altijd al gedacht aan een carrièreswitch? Nu is je kans. Met een relatief voordelige cursus kan je immers SEO expert worden. De video’s blijven bovendien ook altijd zichtbaar voor jou, dus mocht je nog iets willen weten kan je dit altijd weer terugkijken.

Bonuscontent in de SEO cursus van de IMU

In de SEO cursus van IMU zijn er ook nog verscheidene bonuspakketten. Zo krijg je namelijk ook content voor je WordPress website. WordPress is een ontzettend populair contentmanagementsysteem en daarom heeft deze cursus hier ook aandacht aan besteed. Je kunt de cursus dan nog beter implementeren op je eigen WordPress website.

Daarnaast heb je ook nog eens toegang tot de opnames van IMU SEO Seminar. Deze bonuscontent heeft een waarde van 350 euro en bevat de belangrijkste strategieën op basis van SEO. Bovendien leer je hoe je contentmarketing kunt toepassen om zodoende een betere connectie met je doelgroep te maken.

Veel positieve recensies

Als je aan een SEO cursus begint is het natuurlijk van belang dat je kiest voor een kwalitatieve cursus. Eerder hebben we al uitgelegd dat de website van IMU zelf op diverse zoekwoorden goed scoort. Zij hebben er zelf dus erg veel verstand van. Ook uit de reviews blijkt dat veel mensen iets aan de cursus hebben. Zo heeft de cursus talloze vijf uit vijf sterren reviews mogen ontvangen. Starten met de SEO cursus ‘Meester in SEO’ lijkt dan ook een goede keuze.

Kosten SEO cursus

Een goede SEO cursus is natuurlijk een investering. Je leert immers van A tot Z hoe je expert kunt worden op het gebied van organische vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Er zijn dus kosten verbonden aan de cursus. Op moment van schrijven kost de cursus Meester in SEO 997 euro exclusief 21% btw. Bestel je deze cursus zakelijk? Dan kan je de btw vanzelfsprekend terugvragen bij de Belastingdienst. Weet je niet hoe dit werkt? Overleg dit dan met je boekhouder.

De betaling vindt plaats op de website van IMU. Je betaalt hier via een beveiligde verbinding welke is versleuteld door middel van een SSL-certificaat.

Niet-goed-geld-teruggarantie

Ben je toch niet tevreden over je aankoop? Gelukkig biedt de IMU een niet-goed-geld-teruggarantie voor deze SEO cursus. Heb je binnen 14 dagen spijt van je aankoop? Dan kan je je bestelling annuleren. Je zult het bedrag van terugkrijgen op je bankrekening.

Hoe kan ik de SEO cursus bestellen?

Wil je de SEO cursus graag bestellen? Dan kan je surfen naar de website van IMU. Op de overzichtspagina kan je precies inzien uit welke elementen de cursus bestaat. Ook kan je reviews bekijken en andere handige informatie inzien. Als je besluit de cursus te bestellen kan je verder navigeren naar de betaalpagina. Vanuit hier bestel je eenvoudig en snel de cursus.

Heb je nog vragen?

Wil je graag deze SEO cursus volgen, maar twijfel je nog ergens over? Neem dan gerust contact met ons op. Mogelijk kunnen we jouw vragen nog wel beantwoorden. Je kunt ons gemakkelijk bereiken via het contactformulier en ook zijn wij telefonisch bereikbaar. We staan je graag te woord.

Mocht je toch liever SEO en linkbuilding uitbesteden dan helpen we je uiteraard graag aan meer bezoekers naar jouw website!