Affiliate Marketing Revolutie review

12 februari 2021

Ben je geïnteresseerd in affiliate marketing? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om direct zelf aan de slag te gaan. Echter heb je ook de mogelijkheid om daarvoor een cursus af te nemen. Een populaire cursus is Affiliate Marketing Revolutie. Hoe bevalt deze cursus en wordt dit aanbevolen? In deze Affiliate Marketing Revolutie review lees je over de cursus en de voor- en nadelen.

Affiliate Marketing Revolutie review: wie zit erachter?

Voordat we daadwerkelijk overgaan tot de review van de Affiliate Marketing Revolutie cursus is het natuurlijk eerst van belang om te weten wie hierachter zit. De cursus is gemaakt door Jacko Meijaard en wordt goed aangeschreven. Jacko Meijaard is eigenaar van Meijaard Media, eigenaar van de 10K PM Mindset, de bedenker van Affiliate Marketing Revolutie en beschikt over talloze affiliate websites. Bovendien deelt hij met enige regelmaat artikelen op de website Internetsuccesgids.nl.

Op de blog houdt Jacko onder andere bij hoe je succesvol kunt worden met internetmarketing. Ook brengt hij met enige regelmaat een podcast uit op zijn Soundcloud kanaal. Op het forum is hij vrijwel iedere dag te vinden en daarmee is hij online erg actief.

Jacko vertelde in het AD over affiliate marketing.

Jacko Meijaard staat uiteraard keurig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zowel het KvK-nummer als het btw-nummer staat omschreven op de website van de jonge ondernemer. Zover klinkt het dus ook allemaal erg betrouwbaar, maar is de cursus ook goed? Daar draait het immers allemaal om.

TIP: Jacko’s nieuwe boek ‘De Laptop Lifestyle’ is uit. Hierin leer je alles over affliate marketing en een passiek inkomen opbouwen. Nu nog betaal je alleen de verzendkosten, dus bestel het hier snel!

Wat is affiliate marketing?

Als je nog niet bekend bent met affiliate marketing is het eerst prettig om te weten wat dit precies is. Bij affiliate marketing ontvang je een commissie van bedrijven waar jij klanten aan aanlevert. Bedrijven betalen jou alleen als je daadwerkelijk een lead of een sale hebt gegenereerd. Voor producten is dat gemakkelijk te meten: is iemand via jouw klik naar de website gekomen en is er aankoop gedaan? Dan meet een cookie dit en ontvang jij een percentage van de sale.

Voor leads geldt dat net iets anders: heb je een nieuwe nieuwsbriefaanmelding verzorgd? Dan kan je ook een commissie ontvangen. Ook een aanvraagformulier invullen kan worden gezien als een lead. Het voordeel daarvan is dat je geen eigen voorraad hoeft te hebben. Ook hoef je geen klantenservice te voeren, omdat jij immers alleen maar bezoekers naar de website hoeft te brengen. Dat is ideaal voor eenieder die lekker vanuit huis (of een andere bestemming) wil werken!

Tip: Lees ook ons artikel over geld verdienen met affiliate marketing.

Wat is de Affiliate Marketing Revolutie?

Nu je weet wat affiliate marketing is, wil je ongetwijfeld ook weten wat de Affiliate Marketing Revolutie is. Daar draait deze review immers ook om. Deze cursus bestaat uit een online videotraining waarbij je kunt ontdekken hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Op moment van schrijven bestaat deze cursus uit zeven modules, zes instructieblokken, een blok vol motivatie en diverse inspiratievideo’s. Ook wordt er omschreven hoe je je teksten kunt uitbesteden aan derden. Op moment van schrijven bestaat het pakket nu uit 69 video’s en daarmee krijg je meer dan voldoende content voor een goede start.

De zeven modules worden besproken aan de hand van een bestaand website-thema, genaamd Marketheme (voor WordPress). Volgens de aanbieder is dit thema zeer geschikt voor affiliate marketing. Echter zijn er natuurlijk ook talloze andere thema’s waar je uit kunt kiezen, zoals WordPress thema’s die worden aangeboden op Themeforest. Dat bepaal je helemaal zelf.

Affiliate Marketing Revolutie review: hoe zijn de modules opgebouwd?

We zullen je nu vertellen welke modules er allemaal beschikbaar zijn. In deze Affiliate Marketing Revolutie review zullen we uiteraard ook omschrijven of dit echt van belang is voor een goede start in het marketingvak.

Module 1: starten met affiliate marketing

In de eerste module kan je direct aan de slag gaan met affiliate marketing. Hierboven hebben wij al kort omschreven wat affiliate marketing is. Kies je voor deze cursus? Dan krijg je een uitgebreide uitleg. Bovendien krijg je ook direct een overzicht te zien van de verschillende netwerken waar je uit kunt kiezen.

Wat zijn de beste affiliateprogramma’s en hoe kies je de juiste producten? Ook laat Jacko zien hoe je een domeinnaam kunt registeren. Wellicht heb je hier al eens over gelezen of heb je al weleens een domeinnaam geregistreerd, maar het is handig om te zien. Er zijn veel affiliateprogramma’s waar je uit kunt kiezen, dus het kan ook prettig zijn om daarover meer informatie te krijgen.

Module 2: je website inrichten

In de tweede module leer je hoe je een logo kunt toevoegen en hoe je dit kunt aanpassen. Ook leer je hoe je nieuwe pagina’s kunt aanmaken. Je leert hoe je het menu wijzigt en je leert hoe je de homepage en de blog inricht. Zoals gezegd is dit op basis van het eerdergenoemde thema. Als je kiest voor een ander WordPress-thema kan dat misschien iets anders werken.

Wel leer je in deze module hoe je prachtige titels kunt maken waar bezoekers op klikken. Conversie is immers een belangrijk thema voor je website. Daarover leer je meer in deze module. Dat zien we dan ook zeker als een pluspunt in deze Affiliate Marketing Revolutie review.

Module 3: hoog scoren in Google

In de derde module begint het echte werk. Je kunt natuurlijk een mooie website bouwen en alle affiliate links plaatsen, maar het verkrijgen van verkeer is misschien nog wel de lastige factor. Hoe kom je immers hoog in Google? In deze module leer je hoe je de juiste zoekwoorden vindt en je leert hoe je blogberichten schrijft die goed scoren in Google. Daarvoor kan je verschillende hulpmiddelen gebruiken.

Verder leer je hoe je teksten zodanig kunt optimaliseren dat iemand daadwerkelijk klikt. Afbeeldingen binnen de teksten zijn eveneens erg belangrijk en ook daar wordt meer over verteld in deze module.

Module 4: je website online zetten

De vierde module is een vrije korte module. Je ontdekt hoe je je website online kunt zetten en hoe je daadwerkelijk kunt starten met online ondernemerschap. Er is daarmee ook vrij weinig te schrijven over deze module. Je bent er immers snel doorheen.

Module 5: meten is weten

De vijfde module is daarentegen weer een erg belangrijke module en het is ook goed dat hier aandacht aan wordt besteed in deze cursus. Je leert namelijk hoe je kunt kijken naar de prestaties van je website. Staat je website wel goed genoteerd in de zoekresultaten? En waar zijn er nog verbeterpunten? Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk uit je website haalt. In deze module leer je daarom hoe je Google Analytics installeert en hoe je Google Search Console installeert. Deze twee diensten van Google zijn gratis te gebruiken en kunnen je veel waardevolle informatie bieden. Je dient het echter wel goed te installeren.

Wat ons betreft is het ook een goede module en daarom ook zeker een pluspunt in deze Affiliate Marketing Revolutie review.

Module 6: de puntjes op de i

Eigenlijk is een website nooit af. De puntjes op de i zetten? Daar blijf je eigenlijk altijd wel mee doorgaan. Het is echter belangrijk dat je niet te lang blijft hangen op deze punten. Op den duur moet je ook denken: ‘genoeg is genoeg’.

In de zesde module leer je daarom de puntjes op de i te zetten en leer je hoe je Call to Action knoppen kunt maken. Dit is wel weer deels gebaseerd op het thema. Werk je met een ander thema? Dan werkt het aanmaken van knoppen vaak weer op een andere manier. Het kan daarom lonen om jezelf expert te maken op een bepaald thema, zodat je deze steeds weer kunt kopiëren naar een nieuw thema. Je kunt kiezen voor het thema dat zij voorstellen, maar er zijn uiteraard ook andere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen.

Module 7: afronding

De zevende module vertelt je meer over de afronding. Hierin wordt verteld hoe je nieuwe berichten kunt aanmaken en waar je nog op kunt letten. Een goede afronding wat ons betreft en daarmee ook een positief punt in deze Affiliate Marketing Revolutie review.

Affiliate Marketing Revolutie en e-mailmarketing

Wellicht zal je nu denken: is dit alles? De zeven modules zijn ontzettend informatief, maar het lijkt vooralsnog weinig. Met een beetje research zal je veel informatie ook online kunnen vinden. Gelukkig is er daarom nog veel meer kennis beschikbaar. Naast deze zeven modules leer je namelijk ook hoe je e-mailmarketing kunt inzetten. Je kunt hierdoor nog meer verkopen realiseren. De meeste bezoekers komen namelijk maar een keer op een website en komen nadien nooit terug. Daarom is het ook wel erg prettig als je die bezoekers ook kunt terughalen. Hoe kan je dat precies doen?

Als je ervoor zorgt dat je het e-mailadres van de bezoeker krijgt kan je hem of haar een mail sturen. Dat kan door middel van gerichte e-mails. Als iemand je vertelt dat e-mailmarketing dood is, dan heeft diegene zeker ongelijk. Hier liggen namelijk ontzettend veel kansen. Bovendien is het een voordelige manier van het verwerven van verkeer. Je kunt daardoor weer extra commissies verkrijgen en dat is bijzonder interessant. Immers verdien je daaraan.

Wat ons betreft dan ook een goede toevoeging aan deze cursus en zeker een pluspunt voor de Affiliate Marketing Revolutie review.

In deze module leer je ook hoe je ervoor zorgt dat mensen hun e-mailadres sneller achterlaten. Je leert bijvoorbeeld hoe je een pop-up maakt en je leert hoe je landingpagina’s maakt.

Het forum voor internetmarketeers

Een forum is allesbehalve ouderwets. Je kunt hier ook lid van worden als je je aanmeldt voor de cursus. De hechte community heeft zo’n 6.000 leden en er zijn meer dan een half miljoen berichten geplaatst. Daarmee is er voldoende ruimte voor het delen van kennis. Uiteraard zijn er ook wel Facebook-groepen waar je lid van kunt worden. Deze kunnen eveneens erg informatief zijn.

Affiliate Marketing Revolutie review: voor wie is dit handig?

Overweeg je deze cursus? In deze Affiliate Marketing Revolutie review laten we je ook graag weten voor wie deze online videotraining geschikt is. In feite is het geschikt voor iedereen die iets extra’s wil verdienen. Wil je direct een fulltime inkomen verdienen? Dan zal deze cursus niet direct geschikt zijn. Je moet namelijk wel echt bereid zijn om hier tijd en moeite in te steken. Het levert misschien niet direct iets op. Als je niet opgeeft en door blijft zetten kan ook jij hier geld aan verdienen.

Affiliate Marketing Revolutie review: dit is onze conclusie

In deze Affiliate Marketing Revolutie review hebben we talloze voordelen benoemd. We denken ook dat dit een goede cursus is waar je veel kunt leren. De video’s bieden veel informatie over deze vorm van marketing en zijn ook actueel. Bovendien uploadt Jacko met enige regelmaat ook weer nieuwe video’s. Door middel van het forum is er ook een actieve community.

Zoals gezegd zijn de video’s gebaseerd op het Marketheme. Kies je voor dit thema? Dan kan je alles 1-op-1 overnemen. Kies je echter voor een ander WordPress thema? Dan kan dit voor jou wel anders werken. Dat is iets waar je rekening mee moet houden, maar hoeft wat ons betreft geen nadeel te zijn. Voor beginners is de cursus erg prettig.

De video’s zijn verdeeld over verschillende modules, waardoor het ook erg overzichtelijk is. Ook zijn de instructieblokken gemakkelijk ingedeeld waardoor je gemakkelijk aan de slag kunt.

Deze cursus kan daardoor handig zijn voor zowel beginners met nul ervaring als voor starters die al een website hebben en nog niets verdienen. Je kunt hierdoor extra skills ontwikkelen en misschien nu wel die sales pakken!

Voordelen van deze onlinecursus

Overzicht van de voordelen en pluspunten van de cursus:

  • Regelmatige updates. Het internet ligt niet stil. Hier verandert veel in (o.a. Google updates) en dat geldt ook voor het consumentengedrag. Jaarlijks voorziet Jacko de video’s van een update waardoor het actueel blijft;
  • Community. Je krijgt direct toegang tot een grote community door middel van een forum. Hier tref je gelijkgestemden die ook actief zijn met affiliate marketing;
  • Overzichtelijk. De modules zijn goed ingedeeld en de instructieblokken zijn ook erg duidelijk;
  • Toegankelijk voor iedereen. Je kunt je simpelweg gemakkelijk aanmelden voor de cursus voor een klein bedrag.

Nadelen van deze onlinecursus

Toch zijn er ook wel een aantal zaken die minder goed beoordeeld worden:

  • Je wordt er niet direct rijk van. Affiliate marketing kost tijd en scoren in Google wordt steeds lastiger gezien de sterke toename aan concurrentie. Steeds meer websites komen online omdat het voor mensen gemakkelijker wordt om een website te maken. Dit neemt in de aankomende jaren ook alleen maar toe;
  • Je moet er tijd in investeren. Er is veel (video)content beschikbaar en je zult er dus wel tijd in moeten investeren. Bovendien zal je ook een eigen website moeten maken. Ook daar zit natuurlijk tijd in. Je website moet je bovendien up-to-date houden. Jouw persoonlijkheid speelt hier dan ook een belangrijke rol in en daarmee is het niet per se een nadeel voor deze cursus in de Affiliate Marketing Revolutie review.

Aanmelden voor deze cursus?

Ben je overtuigd en vind jij dat de voordelen opwegen tegen de nadelen? Meld je dan gerust aan. Deze cursus is namelijk erg voordelig te bestellen. Op moment van schrijven kost de cursus slechts 47 euro. Momenteel zelfs nog voordeliger: vul de kortingscode ‘KORTING’ in op de aanmeldpagina en krijg nog eens 50% korting!

Voor deze kleine investering heb je toegang tot ruim 60 video’s over affiliate marketing, leer je over e-mailmarketing en word je onderdeel van een grote community. Steek dit bedrag in jezelf en start vandaag nog. Ben je toch niet tevreden? Je hebt 30 dagen bedenktermijn. Jacko biedt namelijk een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Daarmee loop je dus ook geen risico’s.

Ga jij ook starten met affiliate marketing? Laat het ons weten in de reacties.