Waarom is Field Marketing de perfecte bijbaan?

18 september 2023

Als je in je tienerjaren op de middelbare school zit of al bezig bent met een studie, heb je waarschijnlijk een bijbaan. Deze bijbaan combineer je met je school, vrienden en uitgaan. Studenten hebben het dus druk genoeg. Veel jongeren krijgen slecht betaald, dat hoeft tegenwoordig niet meer zo te zijn.

Er is namelijk een enorm tekort aan personeel, hierdoor hebben jongeren steeds meer te eisen.  Wanneer je in je studententijd serieus geld wil verdienen, moet je gaan werken in de Field Marketing. Je leert veel en het betaalt uitstekend, als je er goed in bent in ieder geval.

Je kunt veel geld verdienen in sales

Mensen die in de sales werken weten het; je kunt veel geld verdienen door producten, diensten of abonnementen te verkopen. Jongeren die een bijbaan hebben in de sales, verdienen niet alleen goed, ze leren ook nog eens veel.

En je zal vast denken; wat is goed verdienen? Je verdient minimaal 10 euro per uur. Wanneer je goed presenteert, loopt dit al snel op. Als je aan de slag gaat als zzp’er kun je tot wel 200 euro per uur verdienen.

Gemiddeld verdienen mensen die in de field marketing werken meer dan callcenter agents. 

Je doet saleservaring op

Wanneer je op straat gaat werken als verkoper, doe je sales ervaring op. Een eigenschap die maar weinig mensen beheersen. Als je in de toekomst een bedrijf wilt beginnen, komt dit zeker van pas. Ook als je in de toekomst wil werken als accountmanager. 

Mensenkennis

Naast een goed salaris en de ervaring die je opdoet in de sales, krijg je steeds meer mensenkennis. Als je al even werkt als verkoper, weet je vooraf aan wie je gaat verkopen. Mensenkennis is cruciaal in het leven. Bijbaan in de sales is iedereen aan te raden.