Thuis geld verdienen

21 april 2020

Veel mensen willen graag thuis geld verdienen. Echter blijft dit voor veel mensen slechts een droom. Het is natuurlijk wel erg prettig als je de deur niet uit hoeft en je bepaalt zelf wanneer je lekker aan het werk gaat. Dit lijkt onmogelijk, maar gelukkig is dat niet het geval. Dit is namelijk wel degelijk mogelijk. Zo kan je onder andere kiezen voor affiliate marketing of dropshipping. Je kunt dit vanaf iedere locatie doen zolang je maar een werkende internetverbinding en een laptop hebt. Wil jij graag thuis geld verdienen? Lees dan dit artikel.

Thuis geld verdienen: wat heb je daarvoor nodig?

Wil je graag thuis geld verdienen? Dan is het van groot belang dat je over de juiste apparatuur beschikt. Gelukkig heb je daarvoor helemaal niet veel nodig. Je dient namelijk te beschikken over een goede laptop en een internetverbinding. Als je dit hebt kun je al honderden euro’s per dag gaan verdienen. Thuis geld verdienen kent natuurlijk talloze voordelen, waaronder:

 • Je kunt vanuit huis werken en je hoeft de deur dus niet meer uit;
 • Tijdens je werk hoef je geen rekening te houden met anderen;
 • Je bezuinigt op diverse kosten, waaronder vervoerskosten, omdat je thuis zit;
 • Je hoeft niet in de file te staan als je naar je werk gaat;
 • En tot slot kan je simpelweg genieten van je vrijheid.

Thuis geld verdienen: waar kan je uit kiezen?

Als je thuis geld wilt verdienen zijn er meerdere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Populaire vormen zijn onder andere affiliate marketing, dropshipping of verkopen via een derde partij, zoals bijvoorbeeld bol.com. Iedere vorm heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder vertellen we jou daar graag meer over.

Thuis geld verdienen met affiliate marketing

thuis geld verdienen met affiliate marketing
Affiliate marketing is een zeer populaire methode om online geld te verdienen.

Affiliate marketing is een ontzettend populaire manier om geld te verdienen. Het voordeel hiervan is dat je geen investering hoeft te doen. Je promoot namelijk artikelen van andere websites. Zodra er een lead of sale is gegenereerd ontvang je hiervoor een commissie. Je hoeft dus ook geen klantenservice uit te voeren, maar je hoeft alleen maar bezoekers naar je website zien te krijgen. Vervolgens zullen zij, op de website waar jij naar toe linkt, een aankoop moeten doen. De koper ziet niet eens dat jij als tussenpartij gefungeerd hebt. Bovendien kost het de klant ook niets extra. Er zit geen limiet aan en je campagne loopt 24/7 per dag door.

Voordelen affiliate marketing:

 • Je hebt geen eigen voorraad;
 • Je hoeft geen klantenservice te doen;
 • Jouw website staat 24/7 per dag online.

Nadelen affiliate marketing:

 • Het duurt vaak lang voordat je geld gaat verdienen;
 • Teksten schrijven is niet altijd leuk en uitdagend;
 • De commissie vervalt als de klant zijn bestelling annuleert binnen de bedenktermijn.

Thuis geld verdienen met dropshipping

thuis geld verdienen via dropshipping
Geld verdienen via dropshipping biedt zo zijn voordelen.

Als je thuis geld wilt verdienen kan je ook kiezen voor dropshipping. Hierbij maak je je eigen webshop waar klanten producten op kunnen bestellen. Zodra de klant een product bij jou bestelt, bestel jij het artikel bij jouw leverancier. Vervolgens laat je het product rechtstreeks bij jouw klant bezorgen. Je hebt dus zelf geen artikelen in huis, maar je kunt wel lekker verdienen. Immers kan je nu je eigen marges bepalen en dat is niet het geval bij affiliate marketing. Daar ontvang je een vaste commissie per product.

Je kunt zelf bepalen welke producten je verkoopt en waar je dit inkoopt. Zo kan je je producten inkopen in China voor een lage prijs, maar je kunt ook kiezen voor een Nederlandse leverancier. Bij een Nederlandse leverancier geniet je van snellere levertijden (en dus meer service) en bij een Chinese leverancier profiteer je vooral van de lage prijzen. Je kunt hier natuurlijk zelf een keuze in maken.

Voordelen dropshipping:

 • Je hebt geen eigen voorraad nodig;
 • Je kunt zelf kiezen vanuit welke locatie je werkt. Thuis geld verdienen behoort dus tot de mogelijkheden, maar ook kan dit vanaf een vakantielocatie;
 • Als je wilt kan je ook grote producten verkopen zonder dat je hiervoor een grote loods hoeft af te huren;
 • Je kunt je website op meerdere manieren promoten, waaronder d.m.v. affiliate marketing, advertenties, organische vindbaarheid en meer;
 • Je kunt je eigen marges bepalen.

Nadelen dropshipping

 • Je hebt weinig invloed op de levering. Indien je de producten uit China haalt zal dit lang kunnen gaan duren. Als je dit op AliExpress bestelt kan het ook zijn dat er informatie over AliExpress opstaat. Dat is natuurlijk vervelend. Je kunt dit voorkomen door afspraken te maken met de leverancier;
 • Het is soms lastig om na te gaan of de voorraad up-to-date is. Heb jij het product al verkocht aan jouw klant, maar kan jouw leverancier het niet meer leveren? Dan sta je wel voor een uitdaging om het vooralsnog geleverd te krijgen;
 • Een webshop maken vereist meer kennis dan het maken van een simpele blog met een aantal affiliate links.

Thuis geld verdienen door te verkopen op bol.com

Wil je graag thuis geld verdienen, maar wil je liever geen eigen websites maken? En wil je graag dat de marketing voor jou wordt gedaan en ben je niet bang om iets te investeren? Dan kan je ook op deze manier thuis geld verdienen: je kunt producten verkopen via bol.com. Je koopt simpelweg een aantal producten in en verstuurt dit naar bol.com. Zij zullen vervolgens de producten voor jou verzenden.

Alhoewel dat erg eenvoudig klinkt is het natuurlijk vooralsnog lastig om een goed product te vinden. Dat geldt natuurlijk ook voor dropshipping. Daar zal je de meeste tijd misschien wel aan kwijt zijn.

Voordelen verkopen via bol.com:

 • Je kunt erg gemakkelijk starten als zakelijke verkoper;
 • Je hebt geen eigen webshop nodig, want je kunt gebruikmaken van het platform van bol.com;
 • Bol.com heeft een bijzonder groot bereik in zowel Nederland als België. Het bedrijf scoort op verschillende zoektermen hoog in de zoekresultaten;
 • Technische innovaties worden dagelijks doorgevoerd, waardoor de conversie verhoogt;
 • Bol.com doet de marketing voor jou. Zij zetten de campagnes uit en halen miljoenen klanten naar de website;
 • Bol.com biedt het logistieke proces aan waardoor jij dit niet hoeft te doen.

Nadelen verkopen via bol.com

 • Je zult een voorraad moeten aanschaffen en dus zal je eerst moeten investeren;
 • Je hebt niet de mogelijkheid om jouw klanten te laten inschrijven voor jouw nieuwsbrief via de website van bol.com. Daarmee leun je dus echt op de marketingactiviteiten van het platform en kan je klanten minder gemakkelijk aan je binden;
 • Er geldt een hoge mate van concurrentie op het platform. Er zijn letterlijk miljoenen producten te vinden;
 • Je moet gratis verzending aanbieden, terwijl dit jou wel geld kost.

Thuis geld verdienen: focus je op een van de opties

Wil je graag thuis geld verdienen? Start dan niet met alles tegelijk. Dat kost namelijk ontzettend veel tijd en energie. Je kunt je beter op een van de voorbeelden focussen. Ben jij dol op tekstenschrijven en wil je geen eigen voorraad aanleggen? En wil je liever geen gezeur met retourtjes? Dan is affiliate marketing geschikt.

Wil je vat hebben op je eigen marketing en wil je graag de mogelijkheid hebben om gericht te kunnen adverteren? Heb jij budget voor advertenties om eens te proberen? Dan kan je kiezen voor dropshipping.

Ben jij overtuigd van een product dat gaat verkopen en die jij voordelig kan inkopen? En is het een product die nog niet verkrijgbaar is op bol.com? Dan kan je deze vorm kiezen. Lees de voor- en nadelen goed door en maak op basis daarvan een goede keuze.

Marktonderzoek doen

Het is altijd van groot belang dat je op zoek gaat naar de juiste producten. Het maakt niet uit voor welke vorm van thuis geld verdienen je kiest. Wil je bijvoorbeeld starten met je eigen blog voor affiliate marketing? Dan is het van belang dat de concurrentie niet te groot is. Wil je graag starten met het verkopen van je eigen producten? Dan kan je eventueel kiezen voor dropshipping of verkopen via bol.com. Ook hiervoor geldt: hoeveel van deze producten zijn al verkocht en hoe groot is de kans dat jij dit gaat verkopen? Een gedegen marktonderzoek mag daarom niet ontbreken.

Gelukkig kan je erg eenvoudig het zoekvolume opzoeken. Je kunt zoeken in Google Ads of je kunt gebruikmaken van Ubersuggest van Neil Patel om na te gaan hoe vaak er op een product wordt gezocht. Heeft een zoekterm minimaal 500 zoekopdrachten per maand en is de concurrentie laag? Dan kan dat nog weleens een interessant product zijn. Je kunt gemakkelijk hoog in Google komen en adverteren zal ook niet duur zijn.

Een domeinnaam kopen

Heb je een geschikt product gevonden dat je wilt promoten via affiliate marketing of misschien wel zelf wilt verkopen via een webshop? Dan kan je de domeinnaam registreren. Er zijn talloze registrars waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er een aantal Nederlandse aanbieders zoals Neostrada of Vimexx, maar ook kan je kiezen voor een internationale aanbieder zoals GoDaddy.

Een domeinnaam is gelukkig niet duur en je kunt ook erg voordelig een hostingpakket aanschaffen. Voor E-commerce kan je ook kiezen voor opties zoals Shopify. Via dit platform kan je niet alleen domeinnaam kopen, maar ook kan je direct een webshop starten. Als je al iets meer ervaring hebt kan je ook kiezen voor WordPress in combinatie met WooCommerce.

Thuis geld verdienen: schrijf goede teksten

thuis geld verdienen met goede teksten.
Kwalitatieve teksten zijn van groot belang.

Wil je graag thuis geld verdienen? Alles valt en staat met vertrouwen. Zet jij een product op bol.com, maar staat de tekst vol met fouten? Dan is de kans klein dat iemand hier iets bestelt. Heb jij een eigen webshop of een blog en staat dit vol met spelfouten? Dan zullen mensen dit wantrouwen. Het kan daarom ook erg lonen om hier extra aandacht aan te besteden. Ben jij niet goed in het schrijven van teksten? Dan kan je dit ook uitbesteden.

Ook andere zaken als goede productfoto’s zijn erg belangrijk. Opvallende buttons met ‘in winkelwagen’ zijn bijvoorbeeld belangrijk en als je linkt naar een andere website kunnen teksten als ‘claim je korting hier’ ook erg interessant zijn.

Blijf je assortiment vernieuwen

Of je nu een eigen webshop start, een blog maakt of producten gaat verkopen via bol.com: blijf nooit stilzitten. Blijf je blog altijd aanvullen met nieuwe content of update je webshop altijd met nieuwe acties of een nieuw assortiment. Iedereen kan een webshop starten, maar niet iedereen is creatief genoeg om acties te bedenken. Investeer meer dan voldoende tijd in het vinden van een winning product en je kunt tienduizenden euro’s verdienen vanuit huis.

Als je dit in je achterhoofd houdt zal je ook blijven denken aan de langere termijn. Niet alle producten blijven altijd verkoopbaar. Sommige artikelen zijn immers seizoensgebonden en sommige artikelen blijven niet langer populair. Een iPod was altijd erg handig, maar tegenwoordig wordt het bijna niet meer gebruikt. Ooit had iedereen een Blackberry, maar toen stapte iedereen over naar Apple of een Android-toestel. Consumenten willen steeds weer iets anders en daar moet jij op inspelen.

Thuis geld verdienen: soms is een cursus handig

Wil je graag thuis geld verdienen? Dan zijn er meerdere keuzemogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om dit allemaal zelf te ontdekken, maar je kunt ook kiezen voor een cursus. Experts laten je dan stap voor stap zien hoe het proces werkt. Voor iedere keuze is er wel een cursus beschikbaar. Dit zijn enkele populaire cursussen waar je uit kunt kiezen:

Heb je nog vragen over thuis geld verdienen?

Heb je nog vragen over thuis geld verdienen? Of twijfel je misschien nog over je keuze? Of weet je al waar je aan wilt beginnen, maar weet je niet hoe je een website bouwt die goed converteert? Neem dan gerust contact met ons op. Increasy Internet Marketing is gespecialiseerd in websites, webshops, vindbaarheid en adverteren. Onze experts helpen je graag verder.